Pages

05 October 2009

Jangan Pandang ALLAH sebelah Mata!!!

Msg ini, saya terbaca daripada blog seorang sahabat ,lantas saya terus membuka AL-QURAN…


"ikhwan dan akhwat, kejadian gempa di Padang jam 17:16 lihatlah al-Quran surah ke 17 ayat ke 16, susulan di Padang jam 17:58 buka al-Quran surah ke 17 ayat ke 58. Terjadi pada tanggal/bulan 30:9 lihat al-Quran surah ke 30 ayat 9. Gempa di Jambi jam 8:52 lihat al-Quran surah ke 8 ayat 52. Renungkan dan sebarkan bila kita menyayangi diri sendiri. Semoga kita termasuk dari golongan yang mengambil hikmah dan pengajaran."


Mari kita semak bersama…


1) 17:16 (surah al-isra')

"dan jika Kami hendak membinasakan suatu negeri, maka Kami perintahkan kepada orang-orang yang hidup mewah di negeri itu (agar mentaati Allah), tetapi bila mereka melakukan kedurhakaan di dalam (negeri) itu, maka sepantasnya berlakulah terhadap perkataan (hukuman Kami), kemudian Kami binasakan sama sekali (negeri itu)."2) 17: 58

"dan tidak ada satu negeri pun (yang derhaka penduduknya), melainkan Kami membinasakannya sebelum hari Kiamat atau Kami seksa (penduduknya) dengan seksa yang sangat keras. Yang demikian itu telah tertulis di dalam Kitab (luh mahfuz)"3) 30:9 (surah ar-rum)

"dan tidakkah mereka berpergian di bumi lalu melihat bagaimana kesudahan orang-orang sebelum mereka (yang mendustakan Rasul)? Orang-orang yang lebih kuat dari mereka (sendiri) dan mereka telah mengolah bumi(tanah) dan memakmurkannya melebihi apa yang telah mereka makmurkan. Dan telah datang kepada mereka Rasul-rasul mereka dengan membawa bukti yang jelas. Maka Allah sama sekali tidak berlaku zalim kepada mereka, tetapi merekalah yang berlaku zalim kepada diri mereka sendiri."4) 8:52 (suran al-anfal)

"(keadaan mereka) serupa dengan keadaan pengikut Fir'aun dan orang-orang yang sebelum mereka. Mereka mengingkari ayat-ayat Allah, maka Allah menyiksa mereka disebabkan dosa-dosanya. Sungguh, Allah Maha Kuat lagi sangat keras seksa-Nya."Kita semakin kesuntukan masa,cepat @ lambat kita semua pasti akan bersemuka dgn ALLAH kelak..Cuma tinggal tunggu masa dan waktunya shj,apa persediaan yg sudah kita lakukan utk bertemu dgn ALLAH NANTI !!!!...Sudah terlalu banyak msg dan amaran yg ALLAH berikan pd kita…Sedar dan kembalilah pd ALLAH sebelum terlambat…


Sebarkan……utk peringatan bersama!!!!
“Ke mana pun arah di tuju HUKUM ALLAH pasti berlaku”

No comments:

Post a Comment